logo_vegleges_kek_kicsi

Szakértői munka

A szakértői munka eredménye a helyesen gyártott fogaskerék és a megbízható hajtómű.

Gyártási hiba

Fontos, hogy a károsodások elkerüléséhez pontosan ismerjük a kiváltó okokat és az ok-okozati összefüggéseket, hiszen a fogaskerék gyártás során a  hajtóművek meghibásodásának okainak feltárását célzó szakértői munka eredménye az üzembiztos hajtómű, megállás nélküli termelés.

A szakmában 25, az egyetemi kutatóként és oktatóként eltöltött 14 év alatt szerzett tapasztalat és naprakész tudás teszi lehetővé azt, hogy valóban átláthassuk az adott hajtómű teherbíró képességét. Meghatározható a károsodási nyomok (a kapcsolódó fogprofilok felületi kifáradása, szürkefoltosodás, vagy mikropitting, pitting, berágódás, spalling) alapján, hogy az üzemeltetési előírásokon felül történt-e túlterhelés, kiszűrhető például a hűtést, vagy kenést biztosító rendszer elmeinek meghibásodása is. 

A BME Anyagtudomány és Technológia Tanszékével karöltve lehetősége van a megrendelőnek részletes anyagvizsgálati jegyzőkönyv rendelésére is, amelyek a károsodott hajtómű alkatrészek töretfelületének részletes topológiai struktúrájából, a mikro- és makrogeometriai hibákból a tönkremenetel feltételezhető okaira, az ötvözők vizsgálatával a valós anyagösszetételről, keménységmérésekből pedig a hőkezelés helyességéről adnak tanúbizonyságot.

Szakértői munka keretein belül vállaljuk meghibásodott hajtóművének vizsgálatát, az ok-okozati összefüggések feltérképezése alapján szakértői vélemény készítését annak érdekében, hogy a későbbi hajtóműkárok elkerülhetőek legyenek. Vállaljuk adott hajtómű teherbírásának számítását, áttervezhetőségének mérnöki és fizikai határait. 

Impresszum

Adatvédelmi irányelvek

Copyright 2021 © ATAKOMB – Minden jog fenntartva!